Kategorier
Okategoriserade

Ferrari Club Svezia pellegrinaggio a Maranello

Ferrari Club Svezia pellegrinaggio a Maranello  23-27 oktober

Förra årets klubbresa till fabriken blev en succé, så vi har ordnat en resa i år igen och denna kommer bli ännu bättre !!!
I månader har vi planerat, bokat & förhandlat för att få till en riktigt minnesvärd motorweekend till kanonpris.
Förutom besök på Ferraris fabrik och Formel1 avdelning så har vi både banracing, bilmässa och en verklig ”once in a lifetime” upplevelse planerad.

Vår resa börjar redan onsdag den 23:e Oktober kl 20:30 då vi samlas för en välkomstmiddag på ”Alla Rocca Hotel” i byn Bazzano utanför Bologna.

Torsdag morgon kl 09:00 börjar vår fullspäckade långweekend med ett unikt fabriksbesök som väldigt få, om ens någon, tidigare varit med om hos Lamborghini i Sant’Agata. Vi är välkomna till Lamborghinis fabrik i Sant’Agata. Vi kommer få en väldigt exklusiv tur där vi kommer se alla tre produktionslinjer: Aventador, Huracan och Urus. Det här är inget vanligt fabriksbesök. Vi kommer nämligen att få provköra(!) nya Lamborghini Huracan EVO !!!
Efter provkörningarna äter vi lunch i Lamborghinis restaurang tillsammans med produkt- och marknadschefer(!) som alla är nyfikna på hur vi upplevde nya bilen. Det är viktigt att vi är på fabriken innan kl 9, för incheckning. Vi har ett digert program och det finns mycket att titta på och uppleva. Besöket arrangeras i samarbete med Peter Ternström.
Men dagen slutar inte med detta.

Samma eftermiddag, direkt efter Lamborghini, kommer vi besöka Schedoni. Schedoni är den legendariska tillverkaren av specialanpassade väskor till alla de viktigaste tillverkarna av superbilar: Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Rolls-Royce och Pagani. Vi kommer se produktionen, som sker för hand, en hel del fina väskor och massvis med Italienskt hantverk och tradition. Även detta besöket arrangeras i samarbete med Peter Ternström.

Kvällen avslutas med en middag på legendariska restaurangen Montana. Fredagen är ”Ferrari Friday” och dagen inleds med fabriksbesök efter frukost. På fabriken får vi besöka alla produktionsavdelningarna och förhoppningsvis även F1 avdel-ningen. Från fabriken fortsätter vi till Ferrari museet bredvid fabriken, innan vi intar lunch på Italiens, och antagligen världens, bästa Pizzeria ”Ristorante Carisma”. Mätta och belåtna så körs vi med vår chartrade buss till Modena och Museo Casa di Enzo Ferrari. När vi fått vårt lystmäte stillat där kör bussen oss tillbaka till hotellet för en stunds avkoppling innan kvällens middag som intas på klassiska restaurangen Cavallino.

Lördag morgon efter frukost avgår vår buss med destination Padova och en heldag på ”Auto moto dépoca”, en av Europas bästa mässor för klassiska bilar. Här finns ett stort antal hallar fyllda med utställningsbilar, memorabilia & några tusen klassiska bilar som är till salu !!! Förra året räknade vi till långt över 100 klassiska Ferraris till salu ! Om det finns resedeltagare som inte är sugna på att spendera dagen på mässan utan istället tänker sig shopping och sightseeing så kör vår buss gärna dessa in till Padova centrum som är en väldigt trevlig stad med stora historiska anor.
På eftermiddagen när vi känner oss klara på Auto Moto dépoca så vänder bussen hemåt och vi avslutar åter igen dagen med middag på Montana (enligt önskemål efter förra årets resa.)
Men vad vore ett besök i Italien utan Racing ?
Söndag morgon packar vi våra väskor och kliver ombord på bussen som nu kommer att köra oss till klassiska Mugelo banan för att besöka finaldagen på Ferraris ”Finali Mondiali”. Säsongsavslutningsfinalerna för Ferrari Challange, FXX serien och Clienti F1. Kort sagt, motorsport när det är som bäst, i ett land där det inte finns några ljudbegränsningar på banorna. När racingen är slut kliver vi åter ombord på vår buss som kör oss till Flygplatsen i Bologna, eller tillbaks till hotellet om någon hellre flyger hem på måndagen.
Liksom förra året så gäller även i år att antalet platser på fabriksbesöket är begränsat till 20 personer. Det innebär att varje medlem kan boka max EN plats för fabriksbesöken, men för middagar och övriga aktiviteter finns det såklart utrymme för respektive.

Sverige är ett stort land geografiskt och vi har alla olika förutsättningar för att ta oss till Italien, så därför lämnar vi resan till och från Italien upp till er själva. Vi har reserverat 20 rum från Onsdagen 23:e okt till Söndagen 27:e okt, om ni vill stanna längre eller anlända tidigare så kan vi hjälpa till med hotellreservationen åt er.

Vad kostar det och vad ingår ?
I år har vi ändrat lite på upplägget för att göra saker enklare för både oss och er deltagare. Vi har försökt göra resan så gott vi kunnat till en ”all inclusive” weekend där följande ingår: Fabriksbesök hos Lamborghini inklusive lunch. Besök hos Schedoni Fabriksbesök hos Ferrari, samt museerna. Inträdet till Auto Moto Dépoca mässan i Padova Välkomstmiddag på Hotellet Middag på Cavallino Två middagar på Montana Chartrad buss som kör oss överallt under våra 4 dagar Samt 4 nätters boende på ”Alla Rocca Hotel” i Bazzano, inklusive frukost.

Priset för allt detta är:
7500kr/person i enkelrum
6750kr/person i dubbelrum
Det som inte ingår är det vi inte kunnat förboka, luncherna fredag-söndag samt inträde på Finali Mondiali och era eventuella barnotor, dessa får ni själva betala på plats.

Hur går det då till för att få följa med ?
Vi är drygt 400 medlemmar och har alltså bara tillgång till 20 platser, därför försöker vi göra anmälan så rättvis som möjligt.
Måndag den 23 september kl 18:00 öppnar vi anmälan med adressen: medlem@ferrariclubsweden.se
Om du vill följa med så mejlar du din anmälan dit, den ska innehålla följande info: Ditt namn, Medlemsnummer, Telefonnummer, E-post Samt om du reser ensam eller har med dig någon.

Övriga frågor eller behov tar vi senare när vi vet vilka dom lyckliga 20 blir. Dom 20 första som skickar in sin anmälan får följa med, vi kommer höra av oss till er omgående med mer info. Om ni kommer med så förväntas ni betala in er avgift till klubbens konto inom 3 dagar. Därefter ställs er plats till förfogande för nästa person i kön. Förra året tog alla 20 platserna slut på 2 dagar, så om ni vill följa med, se till att hänga på låset kl 18:00 den 23:e September

OBS !!! Det går inte mejla på mejladressen innan detta klockslag, då den inte är igång förrän exakt kl 18:00 den 23:e september och det går inte anmäla sig på något annat sätt.
Om ni har några frågor kring resan så är ni varmt välkomna att kontakta oss som håller i det:

Rickard Fritz, Tel 070-7390037 rickard@ferrariclubsweden.se
Daniel Siitam Tel: 070-9933508 daniel@ferrariclubsweden.se

2 svar på ”Ferrari Club Svezia pellegrinaggio a Maranello”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.